Házirend

Tisztaság

A fa lépcső és a fa padló épségének-szépségének, a szőnyegpadló, valamint a belső tisztaság megörzése érdekében kérjük a vendégházba érkezve az utcai cipőket, szíveskedjenek levenni és tiszta benti lábbelire, papucsra cserélni! Kérésünk figyelmen kívül hagyása esetén takarítási felárat kérhetünk!

A vendégházban Lux és Kobold rendszerű atkátlanító takarítást követően, nagyrészt Dormeo ágyneművel várjuk kedves vendégeinket! Toll ágyneműt nem használunk!
Vendégeink részére tiszta ágyneműt és törölközőt biztosítunk, természetesen saját is hozható!

Kérjük az átlagosnál nagyobb mennyiségben keletkező hulladékot, pl.: visszaváltani nem kívánt üres üvegeket, dobozokat, pelenkákat a kültéri hulladékgyűjtő konténerbe helyezzék el!

Az alu dobozokat és pet palackokat kérjük laposra taposva dobják a kék szelektív hulladékgyüjtőbe!

BABA-BARÁT SZÁLLÁSHELY vagyunk, ezért HÁZIÁLLATOT NEM FOGADUNK!

Étkezés

Önellátó főzési lehetőséggel, ingyenes konyha használattal várjuk kedves vendégeinket.

A konyhát és étkezőt kérjük használat után rendben hagyni, hogy a többi vendég is tisztán használhassa.

Reggeli, fél- vagy teljes panziós ellátásra vendégházunkban nincs lehetőség. Étteremből több is található Bakonybélben, vendégházunktól 300-1500 méterre találhatók.

Fűtés, melegvíz

A házban napkollektoros melegvíz-rendszer működik. Kérjük kedves vendégeinket, hogy – főleg nagyobb társaság esetén – lehetőleg ne egy időpontban tusoljon mindenki! Ha elfogyna a meleg-víz, időjárástól függően kb. 2-4 óra múlva melegszik fel ismét a rendszer.

Kérjük, hogy a környezettudatosság jegyében bánjanak takarékosan a vízzel és az árammal. A vízcsapok elzárásával és éjszaka a lámpák lekapcsolásával elkerülhető a felesleges víz- és villamosenergia-pazarlás.

A házban fa-elgázosító központi fűtés rendszer van. A radiátorokon automata szelepek vannak felszerelve, így 1-6 fokozatig a szobai hőmérséklet önállóan szabályozható a fűtési szezonban.

Szellőztetés után a nyílászárókat szíveskedjenek rendeltetésszerűen bezárni!

Szállás ideiglenes elhagyása

Kérjük, hogy amikor elhagyják a szállást, kapcsolják le a világítást és az elektromos készülékeket, zárják el a vizet, valamint zárják be az ajtókat és ablakokat. A kertbe kivitt benti tárgyakat szíveskedjenek az épületbe visszavinni.

Értékeik védelme érdekében, a vendégház elhagyásakor a szoba- és bejárati ajtót szíveskedjenek kulcsra zárni és a kulcsot magukkal vinni!

A szálláshely területére a vendég által behozott személyes értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Udvar, kert, kerti-sütők használata

A kert és annak berendezései, felszerelései vendégeinknek nyugodt pihenést biztosítanak.

Kérjük, hogy használaton kívül engedjék le a napernyőket, éjszakára ne hagyják kint a kerti bútorok párnáit, mert a harmattól vagy esőtől nedvesek, napokig használhatatlanok lehetnek.

Fűre lépni szaban, de kérjük ügyeljenek a növények-virágok-fák épségére, a park tisztaságára!

Kérjük a környezetet erőszakos behatásoktól megkímélni!

A kerti sütők használatához faszén hozható, vagy egy kosár tűzifát tudunk ingyenesen bekészíteni, minden további kosár fa 3.000 Ft.

Gyermek-felügyelet

Kérjük a kedves vendégeket, hogy gyermekeiket ne hagyják felnőtt felügyelete nélkül!

A lécspőn való le-fel rohangálás, ágyon ugrálás, ajtócsapkodás balesetveszélyes, valamint a többi vendég nyugalmát zavarhatja!

A kerti játékok használata közben, fára mászás, stb. miatt történt esetleges balesetekért nem vállalunk felelősséget!

Magatartás, károkozás

Kérjük vendégeinket, hogy helytelen magatartással, túlzott szeszesital fogyasztással és hangoskodással, közszemérmet sértő viselkedéssel ne zavarják a vendégházban pihenők és a környéken élők nyugalmát!

Aki az Örökzöld Vendégház berendezéseit, eszközeit, felszereléseit, vagyontárgyait nem rendeltetésszerűen használja, így például szándékosan vagy gondtalanságból megrongálja, jogtalanul eltulajdonítja, és ezzel kárt okoz, köteles az okozott kárt megtéríteni, ellene a tulajdonos szabálysértési, illetve büntetőeljárást is indíthat, A szabálytalanság észlelése esetén a létesítmény területéről a vendég eltávolítható.

Hiba észlelése

Rendellenesség észlelésekor vagy valamilyen berendezés hibás működése esetén szíveskedjenek a működtetőt azonnal értesíteni.

Dohányzás

Vendégházunk a megnyitása óta dohányfüst-mentes.

A dohányzás az egész épület összes BELSŐ helységében TILOS!

A 2012-es év elejétől hatályos jogszabály szerint zárt helyen nem lehet kijelölni dohányzóhelyet, így rágyújtani csak a vendégház bejáratától 5 méterre vagy az utcán szabad.

Amennyiben a nemdohányzó vendégházban dohányzást észlelünk – a vendégnek 25.000 Ft. MOSATÁSI-TAKARÍTÁSI FELÁRAT SZÁMLÁZUNK KI!

TŰZ, vagy egyéb veszély észlelése esetén azonnal értesítendő:

  1. TŰZOLTÓSÁG – tel: 105
  2. Bakonybéli Önkéntes Tűzoltó Egyesület – tel: (30) 545-5820, (20) 236-4010, (30) 477-2021
  3. Zoldos Zsuzsanna – tel: (70) 611-6975 vagy (88) 461-145
  4. Stáhlné Markó Adrienn – Tel: (70) 611-6990 vagy (30) 318-0412

A házirend a vendégházban tartózkodó minden vendégre vonatkozik!

Kérjük, hogy a házirendet tekintsék olyan szükséges szabályoknak, melyek vendégeink zavartalan pihenését, nyugalmát szolggálják.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Érezzék jól magukat nálunk! Egész évben szeretettel várjuk Önöket!

Tisztelettel a szállásadók:
Zsoldos Zsuzsanna és Stáhlné Markó Adrienn