Kedves Vendégünk!

Kérjük, feltétlenül olvassa el az alábbi információkat!

SZÁLLÁS FOGLALÁSI FELTÉTELEK
(Általános Szerződési Feltételek)

 1. Foglalási tájékoztató:

Az Örökzöld Vendégház a háziaktól teljesen elkülönült, önálló bejárattal rendelkező, kb. 90 m2-es,
3 szobás apartman.
Vendégházunk  apartmanként és szobánként is igénybe vehető, melyben egyszerre maximum 8-10 főt tudunk fogadni.

 • 1 szoba lefoglalása esetén a másik két szobát érdeklődő esetén kiadjuk.
  Foglaltságtól függően a 4 ágyas szobához adunk saját fürdőt, valamint a 2 és a 2+ ágyas szobákhoz tudunk közös tusolós fürdőszobát adni. A konyha közös használatú.
 • 2 szoba lefoglalása esetén a harmadik szobát érdeklődő esetén kiadjuk.
  Foglaltságtól függően a lefoglalt két szobához adunk egy saját fürdőszobát, valamint a kiadható harmadik szobához adjuk a másik fürdőszobát. A konyha közös használatú.
 • Apartmanként való foglalás esetén (teljes vendégház lefoglalásakor) a három szobához mind a két fürdőszoba jár. A konyha saját használatú. Egyidejűleg más szállóvendéget nem fogadunk!

 1. Foglalás:

Annak érdekében, hogy az Ön által megrendelt szállást garantálni tudjuk, a szállásdíj 25%-ra, mint foglaló ra igényt tartunk.

Nevének és számlázási címének megadásával az Ön foglalása bekerül a VENDÉGEM zárt foglalási rendszerébe, így a további érdeklődők elutasításra kerülnek.

A fizetendő foglaló összegét az általunk küldött egyéni árajánlat tartalmazza.
Amennyiben Ön az ajánlatkérésére küldött válaszlevelünkben megjelölt foglaló díját eljuttatja az Örökzöld Vendégház részére, ez egyben azt is jelenti, hogy megismerte és elfogadja jelen ÁSZF minden pontját, ami a szállásfoglalás menetét, módját, fizetési – és lemondási feltételeket, valamint a Házirendet is magában foglalja.

Kérjük, hogy a foglalót átutalással vagy postai utalványon szíveskedjen számunkra eljuttatni:

Számlaszámunk: OTP Bank: Zsoldos Zsuzsanna, 11773487-60482840-00000000.

Címünk:               Örökzöld Vendégház – Zsoldos Zsuzsanna

                              8427 Bakonybél, Pápai út 104.

A foglaló befizetését igazoló csekk vagy átutalás esetén a tranzakciós bizonylat e-mailben való bemutatásával nagyban megkönnyíti munkánkat és a visszaigazolás gyorsaságát.

A foglaló összegét SZÉP Kártyával is fizetheti a kártyát kibocsátó bank oldalán, saját fiókjába bejelentkezve.
A befizetésről kérjük e-mailben csatoljon igazolást vagy képernyőképet, hogy mi is értesülhessünk róla!

Elfogadott ajánlat esetén, ha 3 munkanapon belül nem érkezik be a foglaló összege, a szállás lefoglalásának napjától számított 4. munkanaptól a szállásrendelést tárgytalannak tekintjük.

A foglalás véglegesítése a VENDÉGHÁZUNK általi SZÁLLÁSFOGLALÁS VISSZAIGAZOLÁS elküldésével történik meg, melyet – a foglaló beérkezését követően – a megadott e-mail vagy postai címre küldünk el Önnek.

2.1 A foglalás módosítása:

A foglalás módosítására vagy másik időpontra való áthelyezésére – foglaltságtól függően – az érkezés napját megelőző 15. napig van lehetőség. Erről minden esetben új, „Módosított foglalás visszaigazolás”-t küldünk a megadott e-mail vagy postai címre.

 1. Lemondási feltételek:

A szállásfoglalást írásban (ajánlott levélben vagy e-mailben) lehet lemondani.

 • Az érkezés napját megelőző 15. napon túl a szállásfoglalás a 2.1 és a 4. pont szerint módosítható.
 • Az érkezés napját megelőző 15 napon belül a szállásfoglalás a foglaló elvesztésével mondható le.
 • Kivétel: váratlanul bekövetkező vagy a Katasztófavédelem által előre jelzett katasztófa-típusok és veszélyek esetén: https://katasztrofavedelem.hu/47/katasztrofatipusok-magatartasi-szabalyok

A COVID-19 járványhelyzet alatt a kijárási korlátozások idejére eső érkezések, amik időpont egyeztetéssel 6 hónapon belüli másik időpontra áthelyezhetők. A tilalom feloldása utáni lemondások már nem képezik a Kivétel részét, a szállásfoglalás a 4. pont szerint módosíthatók!

 1. Meg nem érkezés:

Amennyiben bármilyen ok miatt az érkezés napján nem tud megérkezni vendégházunkba, értesítés mellett a foglalás ugyanazon időpontban szabadon átruházható, elajándékozható:
a foglalás-visszaigazolásban szereplő feltételekkel: a lefoglalttal megegyező létszámig, árral és lefoglalt éjszakák száma szerint, vagy a foglaló elvesztésével lemondható.

 1. Fizetési feltételek:
 • A szállásdíj kiegyenlítése: készpénzzel, átutalással, K&H/MKB/OTP SZÉP kártyával történhet.
 • Idegenforgalmi adó 18 éven felülieknek 300 Ft/fő/éj.
 • Az idegenforgalmi adó megfizetése: a SZÉP kártya felhasználását szabályozó 55/2011 (IV. 12.) kormányrendelet értelmében az IFA nem fizethető SZÉP kártyával, azt a magánszemélynek külön kell rendeznie készpénzzel vagy átutalással.
 • Számlát érkezéskor állítunk ki a visszaigazolás szerint lefoglalt vendégszám és vendégéjszakák alapján. Amennyiben a lefoglaltnál több vendég érkezik és veszi igénybe a szállásszolgáltatást, vendégházumk jogosult a foglalás visszaigazolásban jelzett árnál arányosan magasabb szállásdíj számlázására.

A teljes vendégház/apartman kedvezményes ára 1 névre szóló számlán történő fizetés esetén érvényes. SZÉP kártyás fizetés esetén technikailag ezt csak 1 SZÉP kártyára tudjuk terhelni!
Az orokzoldhaz.hu és a www.orokzoldvendeghaz.gportal.hu honlapunkon feltüntetett kedvezményes árak csak az Örökzöld Vendégháznál közvetlenül lefoglalt, készpénzzel vagy előre utalással fizetett számlákra érvényesek.

 • Közvetítő cégeken keresztül történt foglalás esetén az ott megadott árak az irányadóak!
 • A karácsonyi-szilveszteri időszakra a kiemelt árak díjai fizetendők; más kedvezmények erre az időszakra nem érvényesek!
 • Ha Ön a Szállásfoglalás-visszaigazolásban szereplő távozási dátumnál korábban utazik el, a teljes lefoglalt időszaknak megfelelő szállásdíj, mint bánatpénz illeti meg a szálláshelyet.
  Ez esetben az előre befizetett szállásdíjat nem áll módunkban visszafizetni.
 1. Érkezés, távozás:
 • Az érkezés várható időpontjáról kérjük, legkésőbb az érkezés előtti napon értesítsen minket!
 • Az apartmant az érkezés napján 15 órától lehet elfoglalni, kivétel előre egyeztetve!
 • Kérjük, hogy a személyazonosságát – (név, lakcím, születési hely és idő, személyi igazolvány vagy útlevél szám) – a törvényes előírásoknak megfelelően, a szoba elfoglalása előtt igazolni szíveskedjen.
  A bejelentőlap kitöltése kötelező! A szálláshelyen bejelentkezés nélkül senki sem szállhat meg.

6.1 Korai érkezésa foglaltság függvényében – díjmentesen lehetséges, amennyiben foglalásával egy időben, majd érkezése előtt legalább 24 órával, a vendégházzal azt egyeztette!

 • Kijelentkező vendégeinknek a vendégházat a távozás napján délelőtt 10 óráig kell elhagyni, a kulcsok leadásával egyidejűleg.
 • Kulcs le nem adása, elvesztése, törése estén 000 Ft-ot számítunk fel kulcsonként azok pótlására.
  • Késői távozása foglaltság függvényében – felárral biztosítható, amennyiben foglalásukkal egy időben, majd érkezésük előtt legalább 24 órával a vendégházzal azt egyeztették!

6.2.1 Késői távozás apartman esetén:    – 10 óra után 5.000 Ft/ óra,

                                                                  – 13 óra után plusz 1 éjszaka kerül felszámításra.

  1. Csomagmegőrzés: a vendégházzal előre egyeztetve lehetőség van arra, hogy korábbi érkezés vagy délutánra tervezett hazautazás esetén csomagjaikat vendégházunkban ingyenesen megőrizzük.
   Talált tárgyak esetén értesítjük a vendégházból távozó vendégeinket!
  2. Takarítás, károkozás, szándékos rongálás:
   Távozás után a vendégházat ellenőrizzük.

  A nem megfelelő állapotban átadott szoba/vendégház után takarítási felárat számítunk fel.
  A távozás után észlelt károkozás, rongálás esetén a vendég anyagi felelősséggel tartozik!